Nikolina: Ispisali smo istoriju!

Reprezentativka Srbije u kajaku Nikolina Moldovan rekla je za B92 da je oduševljena svojim ali i rezultatima Srbije na Svetskom prvenstvu u Moskvi.

Srbija je osvojila rekordnih pet medalja – jedno zlato (K2 na 200m), jedno srebro (K2 žene na 500m) i tri bronze.

Nikolina je u nedelju prvo zajedno sa sestrom Oliverom prvo u olimpijskoj disciplini na 500 metara osvojila srebro, a samo sat i 15 minuta kasnije osvojila je i bronzu u jednosedu na 200 metara.

„Utisci su fenomenalni. Olivera i ja smo ovde došle strašno spremne, sa ogromnim željama i visokim cilje i uspele smo to i da ostvarimo. Od prvog dana kada smo ovde došle čam,ac nam je stvarno išao odlično, sve je išlo po planu i samo smo čekale te finalne trke da naplatimo sav rad tokom ovih godina. Stvarno smo jako zadovoljne što se tiče rezultata, tri A finala na Svetskom prvenstvu, sve finalne trke u poslednjem danu. Uspele smo sve da izdržimo i zaista smo prezadovoljne“, kaže Nikolina za B92.

Iako je u Moskvu otišla sa velikim ambicijama, Nikolina kaže da ipak ovako dobre rezultate nije očekivala.

„Medalja na 200 metara u jednosedu me strašno iznenadila. Ja sam zaista želela da uđem u A finale, jer nikada u jednosedu nisam bila u A finalu na Svetskom prvenstvu. Samim time što sam ušla u A finale, obuzela me ogromna sreća i već tada je deo posla bio odrađen. I posle dvoseda, onako dobre trke i uspeha samo me je ponela atmosfera, prepustila sam se svemu tome i tako i odveslala taj jednosed junački, svim srcem.“

Nikolina je između dva finala u kojima je osvojila medalje imala manje od sat i po vremena razlike. Ona kaže da se za tako nešto i spremala.

„Imali smo dvosed, pa posle nekih sat i 15 minuta ja sam imala jednosed, bilo je izuzetno teško ali Olivera i ja smo dočekale strašno spremno ovo takmičenje. Bilo je očekivano kad smo već prijavile toliko disciplina da sve možemo da izdržimo, što se na kraju i pokazalo. Finalnog dana su trke bile na svakih sat vremena.“

Srbija je ostvarila ogroman uspeh pošto se u domovinu vraća sa rekordnih pet osvojenih medalja.

„Jeste, Srbija je skoro najmlađa reprezentacija ovde u Moskvi, danas smo računali da nam je prosek godina 24. Fantastično Svetsko prvenstvo, ja mislim da smo ispisali istoriju. Svi smo prezadovoljni, tim koji stvarno radi i ima mnogo velike ambicije i za Rio i sigurna sam da će biti još boljih rezultata“, rekla je Nikolina Moldovan za B92.