Suzbijanje komaraca od 15. do 18. juna

U zavisnosti od vremenskih uslova od danas pa do utorka 18. juna Sekretarijat za zaštitu životne sredine planira akciju suzbijanja komaraca uređajima sa zemlje, saopšteno je iz Gradske uprave.


Kako je najavljeno, sutra će akcija biti organizovana na levoj obali Dunava – Ovča, Borča, Kotež, Krnjača, Kovilovo, Vrbovska i Padinska skela i u opštinama Zemun – Batajnica, Zemun polje, Galenika, Plavi horizonti i Altina i Surčin – Dobanovci i Ugrinovci.

U nedelju će se suzbijanje komaraca obavljati u delovima opština Rakovica, Čukarica, Zvezdara i Voždovac – Umka, Ostružnica, Moštanica, Železnik, Banovo brdo, Petlovo brdo, Žarkovo, Banjica, Konjarnik, Braće Jerković, Mali i Veliki Mokri Lug i Spomen-park u Jajincima.

Najavljeno je da će u ponedeljak akcija biti organizovana u svim blokovima u Novom Beogradu sa priobaljem Save i Dunava, na Adi Huji, Lešću, u Višnjičkoj banji, na Adi Ciganliji, Dorćolu, Banjici, Topčideru, u Zvezdarskoj šumi i Mirijevu.

Akcija se završava u utorak, kada će biti organizovana u Velikom Selu i Slancima, Leštanima, Vinči, Grockoj, Ritopeku, Boleču, Lazarevcu, Mladenovcu, Barajevu, Rušnju, Pinosavi, Zucu.

Subijanje komaraca planirano je u periodu od 19.00 do 23.00 časa, navedeno je u saopštenju.