Trudnici preti 12 godina zatvora!

Beograđanka Sanja Todorović (22) poginula je preksinoć kada ju je na pešačkom prelazu svojim “mercedesom”, na Zrenjaninskom putu u naselju Borča, pregazila Jovana Jolović (31), supruga bivšeg fudbalera Nikole Jolovića (34)! Jolovićevoj, koja je u osmom mesecu trudnoće, preti kazna od dve do 12 godina zatvora.

Tragedija se dogodila preksinoć oko 22.25 na pešačkom prelazu koji nije obezbeđen semaforom i slabo je osvetljen. Todorovićeva je, prema nezavničnim informacijama, prešla prvu traku puta kada ju je u velikoj brzini udario “mercedes” koji je vozila Jolovićeva, a koji je išao iz pravca Borče prema Beogradu. Od siline udarca devojka je letela 50 metara i ostala na mestu mrtva! Kako saznajemo, Jolovićeva je najverovatnije vozila do 100 kilometara na sat, brzinom većom od propisane, zbog čega nije mogla da na vreme reaguje i zakoči.

Kako saznajemo, Todorovićeva je živela nedaleko od mesta gde se saobraćajna nesreća odigrala. Bila je jedinica, a kobne večeri se vraćala iz grada.
“Žena me je pozvala i rekla da naše Sanje više nema. Izašao sam na ulicu da vidim šta se dogodilo, ali mi policija nije dala da priđem. Nisam mogao da poverujem da više nije živa, da je nema…”, u suzama je pričao Sanjin otac Živko i dodao da je njegovu ćerku po povratku iz grada na stanici čekala rođaka kako bi se zajedno vratile kući.
“Na mestu tragedije su mi ispričali da je Sanja htela da pređe na suprotnu stranu i da ju je vozač iz prve trake propustio, ali da ju je u drugoj traci udario automobil. Čuo sam da je udarac bio veoma jak, a koliko sam sam uspeo da vidim, na mestu nesreće nije bilo tragova kočenja”, uplakano je pričao otac i dodao da je posle nesreće Jovana Jolović izašla iz automobila i pozvala muža.
Protiv Jolovićeve će policija podneti krivičnu prijavu za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.