USPEŠNO ZAVRŠENA DRUGA SEZONA AKCIJE “PLIVAJ I UŽIVAJ”

Druga sezona akcije Gradske opštine Palilula „Plivaj i uživaj“, uspešno je završena 30. maja, uručivanjem diploma poslednjoj grupi od 25 mališana, koji su prošli školu plivanja i položili ispit za prelazak u veliki bazen.


Mogućnost da besplatno uče plivanje na „Tašu“, iskoristilo je ove godine oko 2.500 dece uzrasta od sedam do 15 godina. Svi polaznioci prošli su školu plivanja, uz stručni nadzor instruktora i na kraju testiranje i polaganje, pre ulaska u veliki bazen.
Učesnici akcije iz prve sezone koji su nastavili sa plivanjem, takođe, pod nadzorom instruktora, korigovali su svoje plivanje i naučili nove stilove.
Gradska opština Palilula uputila je na kućne adrese 15.000 najmlađih Palilulaca i u prvoj i u drugoj sezoni pozivna pisma i besplatne propusnice za akciju „Plivaj i uživaj“. Propusnice su dobili i učenici prvih razreda srednjih škola, koji su u prvoj sezoni kao osmaci učestvovali u akciji.
Akcija je trajala od prvog oktobra do 31. maja. Termini za plivanje bili su obezbeđeni i pre i popodne, zavisno od toga kad deca idu u školu.