Zvezda će graditi trening cenar u Borči

Fudbalski klub Crvena zvezda izgradiće trening centar u Borči, a tamosnji klub BSK biće filijala šampiona Srbije, najavio je danas generalni sekretar Zvezdan Terzić.

Terzić je novinarima u Sloveniji rekao da je sa čelnicima BSK-a saradnja ugovorena pre mesec dana, kao i da su u toku završni razgovori.

“Ima mnogo stvari i detalja koje treba precizirati jer tamo određene strukture vode klub već 20 godina i naravno da treba da se poklope interesi, što iziskuje i vreme i energiju. Ali, postoji dobra volja i nas i ljudi koji vode Borču”, rekao je Terzić.

Prema njegovim rečima, veliki interes u tom projektu imaće i beogradska leva obala Dunava u kojoj živi više od 100.000 ljudi.

“Veliki je interes da se jedan velikan preseli sa radom u taj kraj”, istakao je Terzić.

On je dodao da je plan da BSK kompletno bude Zvezdin klub.

“Nije lak proces da zaokružimo tu priču, ali naš cilj je da BSK skroz uzmemo kao našu filijalu, što podrazumeva naš stručni štab, rukovođenje klubom i sve ostalo”, naveo je Terzić. BSK je član Prve lige Srbije.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da se klub nalazi u finansijskim problemima zbog kojih je otežan rad, ali da uprkos svemu, veruje u odbranu titule.

“Zvezda ne da je u velikim problemima, nego je 27. juna na promociji Lalatovića bila klinički mrtva. To se vrtelo u medijima dva dana, ali se odmah nastavila priča o pojačanjima. Gubitak evropske licence bio je šok za sve navijače, ali i čitavu Srbiju. Na prvom mestu je bilo da izbegnemo kaznu UEFA oduzimanjem bodova, a potom i da platimo licencu. Klub se još uvek nalazi u blokadi preko dva miliona evra i ne možemo da registrujemo igrače”, rekao je Terzić novinarima na pripremama u Sloveniji.

On je istakao da postoji mogućnost da crveno-beli ne stignu da registruju novajlije za početak Superlige i meč protiv niškog Radničkog.

“Postoji mogućnost da ne stignemo da ih na vreme registrujemo i da će zaigrati posle početka šampionata. Po dolasku u klub rekao sam da nisam Dejvid Koperfild i da ne mogu sve da rešim za 15 dana pomoću čarobnog štapića. Ovde se vuku “repovi” od pre 10 godina, ali rešićemo probleme i bićemo šampioni”, naveo je Terzić.

On je istakao da je klub napravio dogovor sa Olimpijakosom oko pozajmice Aleksandra Kataija, ali da bi pregovori sa igračem mogli da budu “kočnica”.

“Trener Lalatović i ja smo pričali sa njim pre 15 dana i nisam imao utisak da želi da se vrati u Srbiju, već da ima druge planove. On želi da se nametne treneru, ali nije otišao sa ekipom na turneju u Ameriku. Pokušaćemo uskoro da stupimo u kontakt”, rekao je Terzić.

Terzić je najavio da će Zvezda do kraja prelaznog roka dovesti još jednog kvalitetnog napadača.

“Pored toga ne želimo da pretrpavamo igrače, veće će Luka Jović imati više prosora, pošto je svojim talentom to zaslužio. Ubeđen sam da će eksplodirati ove sezone i zato ćemo pažljivo birati ko će mu biti partner u napadu. Dogovorili smo saradnju sa Pečnikom na još dve godine i biće kapitalno pojačanje”, otkrio je Terzić i najavio da bi Đorđe Rakić i Darko Lazović mogli da napuste klub u slučaju adekvatne ponude.