Zvezda žarko želi pobedu, mi se borimo za opstanak i bićemo autsajderi!

U Borči duel sa Zvezdom vide kao priliku za praznik fudbala. Šef stručnog štaba ne vidi razlog za podizanje tenzije i želi i “građevinarima” da osvoje bodove u Humskoj.

Fudbaleri BSK Borče nikad u boljem raspoloženju nisu iščekivali duel sa Crvenom zvezdom. Tačnije, nikad nisu bili u boljoj formi otkad su u Jelen Superligi.

Za sobom imaju šest utakmica bez poraza, od čega tri pobede.

Poslednji put su teren napustili pognute glave 6. marta, posle utakmice sa Partizanom.

Trener Borčana dva dana pred duel sa crveno-belima otkrio je da se u ekipi osećaju lepo raspoloženje i prava fudbalska atmosfera.

Igrače priprema na uobičajen način.

“Od 11. januara, kada sam počeo da radim sa ekipom, igračima u svlačionici stoji okačen veliki poster na kome je napisano pet osnovnih principa po kojima funkcionišemo: poštovanje, ambicija, posvećenost, upornost i strpljenje. U kontekstu tih principa se pripremamo i za narednu utakmicu”, izjavio je Milošević na konferenciji za novinare na stadionu “Špinjata”.

On je najavio da će njegovi igrači poštovati protivnika, sudije i navijače, kao i da će pokušati da iskoriste povećanu medijsku pažnju da bi se predstavili u najboljem svetlu.

“Zvezda žarko želi pobedu, mi se borimo za opstanak i bićemo autsajderi, to nije sramota reći. Bili smo autsajderi u svakoj od prethodnih osam utakmica. Moramo da odigramo maksimalno i da vrebamo eventualne propuste protivnika i iskoristimo ih”, rekao je Milošević.

Iz Ljutice Bogdana od početka nedelje podizana je tenzija i BSK je nazivan Partizanovim klubom. Uprkos izjavama defanzivca Nikole Petkovića i sportskog direktora Zorana Stojadinovića, Milošević predstojeći meč gleda na drugi način.

“Ovu utakmicu posmatramo kao praznik fudbala i trebalo bi da budemo srećni, jer će svaki akter tog meča imati priliku da pred nekoliko hiljada gledalaca na stadionu i velikog broja posmatrača preko TV ekrana pokaže svoj kvalitet i kvalitet ekipe. Nema razloga da bude povišena tenzija, ni da izlazimo iz sportskih okvira, u skladu sa tim se i pripremamo”, poručio je Milošević.

Serija utakmica bez poraza njegovog tima podigla je samopouzdanje borčanskim plavo-belima. Uprkos tome trener superligaša sa leve beogradske obale Dunava smatra da nema vremena za osvrtanje.

“Posle Zvezde imamo još utakmica koje će odlučivati o našem očuvanju superligaškog statusa”, istakao je Milošević.

Pred kraj obraćanja otkrio je kakve rezultate želi predstojećeg vikenda.

“Malo u šali, a malo u zbilji, s obzirom na to da i Rad gostuje na Topčidarskom brdu, možda bi bilo interesantno da i Rad i BSK uvećaju svoj bodovni saldo”, rekao je Milošević.

Duel BSK Borče i Crvene zvezde zakazan je za nedelju u 16 časova. U Borči je rečeno da su svoje prisustvo najavili skauti nekoliko klubova iz jakih evropskih liga.