Milošević: “BSK ne kalkuliše, želimo opstanak”

Iako u okviru 25. kola JSL fudbaleri BSK Borče gostuju poslednjeplasiranoj ekipi u ligi, trener Nebojša Milošević smatra da će duel sa Smederevom biti jako neizvestan jer kvalitet “Oklopnika” nije očitovan u njihovoj poziciji na tabeli.

Trener BSK Borče Nebojša Milošević rekao je danas da njegove fudbalere očekuje kompleksna utakmica protiv Smedereva u 25. kolu Superlige, jer je protivnik kvalitetan i pored toga što je poslednji na tabeli.

“Čeka nas veoma kompleksna utakmica u Smederevu. Imamo pojačanu takmičarsku zebnju, Smederevo jeste poslednje i praktično već u drugom rangu, ali njihov igrački kvalitet nikako nije u skladu sa tim. Oni maksimalno motivisano igraju na svakom meču, za boje svog kluba i dalju karijeru. Nebrojano utakmica su gubili u poslednjim trenucima. Njihov kvalitet nikako nije u skladu sa pozicijom na tabeli”, rekao je Milošević novinarima u Beogradu.

Milošević je kazao da je njegov klub u specifičnoj situaciji jer mu je svaki bod u poslednjih šest kola neophodan.

“Mi smo u specifičnoj situaciji da nam je svaki bod neophodan. Imamo jasan cilj ispred sebe – opstanak. Ne razmišljamo koliko će nam bodova trebati, već kako iz utakmice u utakmicu da uzimamo šta možemo”, kazao je on.

Trener BSK-a je rekao da je raspored u završnoj fazi prvenstva daleko teži u odnosu onaj sa početka prolećnog dela sezone.

“Takmičenje ulazi u završnu fazu, a na početku polusezone smo razmišljali naivno gledajući raspored. Mislili smo da će biti teško na početku, a lako na kraju, međutim nije tako. Sada nas čeka šest mnogo težih utakmica nego u prethodnom periodu”, rekao je Milošević.

BSK će gostovati Smederevu sutra od 16.30.